Direktlänk till inlägg 1 januari 2009

Licens på rottweiler i framtiden?

Av Caroline Arvidsson - 1 januari 2009 16:53

Har föresten fått veta att det dragits upp en stor debatt om förarlicens på Rottweiler.. ni kan bla läsa om det här

Vad säger ni?

Jag har alltid varit väldigt upprörd över att tidningarna alltid bara drar upp rottweiler så fort det händer nåt, ingen annan ras (förutom pitbull) är väl så utsatt som Rottisen. Men faktum är, även om jag absolut fortfarande stör mig på just den biten, att en rottweiler har det kraftigaste och starkaste käktrycket som finns och deras bett kan verkligen döda. Så i de tragiska fall då en Rottweiler biten antingen hund eller människa så gör den oftast mycket större skada än en liten Chihuahua eller Tax (som ligger på "bittoppen")

Vi klagar alltid på att det är ÄGARNAS fel att hunden är som den är, vilket självklart stämmer.. så varför då inte införa en form av licens för att få  äga en rottweiler? Det kan ju egentligen bara ge positiva effekter, och det skulle även minska antalet oreggade rottisar i längden så det i samband med den här licensen skulle bli förbjudet att äga såväl oreggat som rottisblandningar. Tror det här kan vara ett litet steg på vägen att få seriösa rottisägare som vet vad de har i kopplet och vet vad rottisen behöver. Finns för många som absolut skulle ha en annan ras..  eller ingen hund alls..

Licensen skulle utformas av Polisen/Rottweilerklubben och bestå i en helgkurs med massa föreläsningar som licenstagaren själv betalar. Även de som redan äger Rottweiler ska gå den, samt uppfödare. Och inga uppfödare får sälja till någon som inte har licens.

Jag har alltid varit lite anti de här frågorna men eftersom det finns folk som uppenbarligen inte tar  hand om sin rottis på rätt sätt, varpå sånt här händer, så är det ju faktiskt inte så dumt iallafall...

Det här är ett ministeg till bättre förutsättningar för rottisrasen men hellre att det görs nåt åt saken, som tex licensen, än att Rottweilern förbjuds som ras i Sverige vilket också varit på tapeten, vilket vore mycket tragiskt!

Jag skulle faktiskt gärna betala för att få licensen om det kan "rädda och rentvå" rottweilerns framtid...  Phu.. nu har jag skrivit av mig lite *s*

Vad säger ni?? kram Carro

 
 
Gerd

Gerd

1 januari 2009 17:14

Ja vad ska man säga......... I Norge toppar Golden Retriever statesticken i att bita, en Golden som alla människor menar är en bra familj hund, snäll och god. Så fel dom har!!!! Golden är varken snällare eller sämre än andra raser, en hund är en hund och det är upp till ägaren vad det blir av hunden, Visst till en del är aggrisivitet ärftiligt och några hundar krever en "hårdare" dresyr än andra som är lättlärda, men jeg tror att det är vi som gör hunden till det den blir. Jag för min del är mycket mera "rädd" för en tax eller pudel, som jag faktisk har blivit attackerad av i min ungdom, än jag är för en rottis eller schäfer eller annan ras för den delen.
Stå på dig du Carro, när man ser på bilderna hur din Boris är mot pyttesmå kattungar så smälter mitt hjärta, Det finns nog många "snälla" hundar som inte är på lång väg så snälla som honom. Kramizar Gerd

http://www.enghedens,se

 
Ingen bild

Moa

1 januari 2009 17:20

NEJ det tycker jag inte bror på uppfostran inte på rasen det skulle behövas av alla hund ägare i så fall...

 
Ingen bild

Carro

1 januari 2009 17:20

Vad gullig du är Gerd!
Tack!

 
Ingen bild

Carro

1 januari 2009 17:21

Skulle absolut behövas på alla raser, men man måste ju börja nån stans och eftersom en felhanterad Rottweiler kan göra en hel del skada kanske det är en bra start. Börjar man ingenstans kommer man ingenvart.. :)

Börjar en rasklubb följer ju ofta fler efter..

 
Catta

Catta

1 januari 2009 23:25

Alltså!
Jag tycker inte att det är fel med licens, tvärt om. MEN, jag håller med Moa och dig i frågan att om man skaffar/har hund, skit i rasen, borde skaffa licens.
Jag stör mig så in i helvete på alla hundägare som har en ras som är mindre än min Otto. Deras hundar kan stå och skälla och skälla och skälla. Min hund gör ingenting förens han får för sig att säga "HÅLL KÄFTEN" till den andra hunden. Bara det att det låter och ser faan så mycket värre ut när det kommer från en Rottweiler än en Jack Russel eller Cocker osv. Åhhhh, blir så arg.

Tappade tråden lite......men jag tycker det är en utmärkt idé med licens och jag tycker alla raser skall kräva licens på förare!

Så, klar! ;o)

http://www.doggas.se

 
Helen, Håkan & Viking

Helen, Håkan & Viking

3 januari 2009 12:03

Ja vad ska man säga....... har läst de flesta inlägg i Rottisdebatten nu! Jag blir så trött, dom vet ju inte vad dom snackar om, inte alls. Håller med Gun B om att fel personer köper hund, Rottweiler eller ej, tror det blivit fel även om det var en mops!
Vissa människor ska INTE ha hund, inte katt heller, och absolut inte BARN! Just nu ska jag bara njuta av min underbara ROTTWEILER, han är så gudago så änglarna skrattar!
Kram från Helen, Håkan och den goaste som finns, Viking! :-)

http://www.vildeviking.se

 
Thomas

Thomas

19 oktober 2009 11:21

Detta snack om denna så kallade bittoppen gör mig fullständigt rasande. Var finns den statistiken, hur relevant är den i sammanhanget om lemlestade människor och djur!

Jag har nu hört att minst 10 olika hundraser av mycket vänliga sorters slag ligger i toppen. Vad sägs om här nämnda Tax, olika Terriersorter, Beagle, Stövare, Laberador, Golden Retriver, Black Coated Retriver.

Det är helt irrelevant i diskussionen dessutom. Ingen av dessa raser har någonsin kommit inäreheten av den kraft och aggressivitet som någon av de hundar som går under benämningen Kamphundar åstadkomer när dom "biter" vilket i detta fallet istället skall klassas som en attack!

Dessa hundar attackerar därför att dom tycker att det är roligt. För dom ligger det strax under huden att vilja gå till attack precis som det ligger i en jakthund att ge sig iväg och börja jaga vilt.

Det är enorm skillnad på en hund som använder tänderna för att varan och i vissa få fall freda sig från människor som i stor okunskap ska fram och "klappa" till varje pris. dessa kan få ett litet varnande bett.

Om du gör detta mot en pitbull och denne gör ett utfall, en attack, då rycker fingrar, köttslamsor, senor och annat och personen i fråga får skador för livet.

Som sagt, sluta använd undanflykter och dumma ursäkter för att debattera ett ämne där människor och djur far väldigt illa. Offren för dessa attacker får sällan eller aldrig något ekonomiskt stöd, ej heller får någon av dessa kamphundsägare några egentliga påföljder.

Licensering behövs och en sträng sådan så att bara verkligt kunniga ägare har hand om dessa mycket farliga hundraser.

http://thomasscott.se

 
seth sjöblom

seth sjöblom

1 april 2012 20:09

Hej, blev taggad att skriva lite om Rottweilers. http://sethsjoblom.com/2012/04/01/rottweiler-ingen-forstagangshund/

http://sethsjoblom.com

 
seth sjöblom

seth sjöblom

5 april 2012 19:42

Hej
Jag håller med dig och du kan läsa mina kommentarer till detta på länken nedan

http://sethsjoblom.com/2012/04/05/attackhundar/

mvh
/Seth

http://sethsjoblom.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Caroline Arvidsson - 22 april 2010 21:35

Imponerande man!!!

Av Caroline Arvidsson - 20 april 2010 00:35


Kolla Boris och Kiwi!! Är inte det här kärlek så säg vad!   Han verkligen älskar sin nakna lilla vän.. Kiwi kryper upp och myser ner sig vid hans varma ljumske.. han lyfter lite på benet så hon kommer in där hon vill, sedan tvättar han henne lite på ...

Av Caroline Arvidsson - 3 april 2010 14:28

Foto av min älskade Boris från vår supersköna promenad i förmiddags!!! ...

Av Caroline Arvidsson - 30 mars 2010 15:27

Hej på erVisst är det underbart med vårsol igen!! :) Som vi har längtat!!   Boris och jag är ute på långpromenader varje dag, man får liksom den där extra energiskjutsen i kroppen på nåt vis. Boris får inte lika ont i sin rygg heller då det börjar bl...

Av Caroline Arvidsson - 15 mars 2010 11:20

Ja vad säger man om helgen som varit? Helt underbar!!!   Som man har längtat efter den här våren, kändes ett tag som om vintern aldrig skulle ta slut.I lördags då vi vaknade och solen sken så vackert kände jag att idag måste vi ut i solen!! Då jag va...

Ovido - Quiz & Flashcards